27 martie 2008

Tramvaiul 16


Mi-ar plăcea foarte tare să vă spun ce înseamnă tramvaiul 16 pentru mine. Îmi place să fac ce-mi place aşa că am să spun.
Cei care stau în cartierul Tei cu siguranţă ştiu că e cea mai sigură legătură cu centrul. Ai foarte multe avantaje. Nu prea stă în trafic. Singurul loc în care se mai împotmoleşte e str. Lizeanu. Încă de pe la Domino începe peisajul dezolant. Stai pe scaun şi te bălăngăni odata cu tramvaiul, iar pe geam vezi multe. Dacă nu ai circulat pe ruta asta imaginează-ţi o serie de curţi cu case dărăpănate care odata arătau bine, în faţa lor ţigani burtoşi, covoare întinse la uscat, gunoaie, nebunul care ciocăne în tot ce prinde doar ca să vadă cum se aude, copii (ai burtoşilor) în fundul gol şi daca aveţi norocul pe sosia lui Naomi travestitul. Toate astea până aproape de Armenească.
Acum i-au tot schimbat traseul din cauza lucrărilor. În zona de care tocmai am vorbit circulă un autobuz pe care scrie undeva pe parbriz, pe o coală de hartie, 616. Nu are nici un farmec. Nu mai e la fel.
Unul din capetele lui e în Pipera. Dacă mergi în directia aia o să ai o mare satisfactie. Pe la orele de vârf o să vezi cum treci pe lângă cârdul de masini din trafic cu o viteză extraordinară. Şina nu are nicio legătură cu şoseaua. Când vine vorba de peisaj ai doua variante. Una să te uiti la multele maşini colorate. A doua să priveşti un apus cum rar mai poţi vedea prin Bucureşti. E bine să te plimbi seara cu tramvaiul pe acolo.
În mijlocul asta de transport cunosti lume, legi prietenii (Lucia stie mai bine), asculţi manele, asculţi un cerşetor de la care vă asigur că nu o să înţelegeţi un cuvânt. Tot aici rişti să rămâi fara telefon(tot Lucia ştie), dacă e iarnă şi stai pe scaun îţi încălzeşti picioarele, poţi să vezi cum unii se bat ca chiorii şi lumea fuge dintr-o parte în alta a tramvaiului de frică şi poţi să-ţi alegi un loc la soare sau unul la umbră(de data asta Fane stie).
Ar fi multe de spus în legătură cu tramvaiul 16. Cert este că nici eu nici Luci şi poate nici alte persoane din Tei nu vom ezita să-l folosim ca mijloc de transport.

5 comentarii:

Anonim spunea...

O stiu pe Luci ... am vazut-o-n 16.

Maddie spunea...

asa este.
defapt pe traseul liniei 16 se afla casa cu buline. Daca nu ea dom'le atunci care este cea mai vintage casa?...
si tot in 16 vezi tiganii cu carucioare de kaufland gata pentru a fi duse la fiare vechi...
si mai vezi si o curte pe care scrie Vitorului nr nu stiu cat in loc de ViItorului.
...ah si 616-le nu-mi place. imi este rusine sa ma urc in el, este penibil, nu stiu... dar parca ar fi o rata :))

Anonim spunea...

alice loveste din nou

Anonim spunea...

Asa este..Casa cu buline de langa steaua de mare...chioscul de unde iti poti procura bautura la orice ora. Stiam mada ca ai sa intelegi:*
Multumesc Gigi Tzuik.

Anonim spunea...

bautura la orice ora? si eu unde eram?!