29 octombrie 2009

Mi-a furat umbrela

Pe la începutul verii, când ploua aproape în fiecare seară, mă plimbam pe străzi. Pe umăr o geantă, în mână o umbrelă, în picioare sandale şi în cap gâduri. M-am aşezat pe o bancă şi simţeam că e tare bine.

De bine ce era, am plecat din nou la drum, de data asta fără umbrelă. Mi-am adus aminte şi m-am întors să o recuperez. Vedeam în zare banca verde la braţ cu umbrela mea închisă.

La un moment dat, trece pe lângă ele un băiat. Vede umbrela, se opreşte, o smulge din braţul bancii, o deschide, o aşează pe iarbă, îi face o poză, o închide, o ia cu el şi pleacă. Am privit toată scena asta şi deodată m-a apucat disperarea când l-am văzut că pleacă. Am fugit după el şi i-am spus că e umbrela mea şi o vreau înapoi.

S-a uitat la mine lung, după care am primit un răspuns cât se poate de neaşteptat: "Nu pot...". Credeam că e o glumă aşa că am zâmbit şi am repetat ce spusesem mai înainte. De data asta am primit un răspuns cât se poate de negativ: "Nu, nu ţi-o dau". Văzând că treaba e de-a dreptul serioasă, i-am spus pe un ton al dracului de serios că nu e ok ce face şi că vreau imediat umbrela înapoi. Al treilea răspuns pe care l-am primit a fost senzaţional: "Îmi pare rău. Nu pot să ţi-o dau. Am mare nevoie de ea. Sunt nesimţit, ştiu asta, îmi asum ceea ce fac." Şi a plecat.

El a plecat. Eu am rămas înţepenită ca o pasăre împăiată de la Antipa. Puteam să-i iau umbrela din mână, puteam să-l dau dracu', puteam să arunc cu o piatră după el, dar n-am fost în stare să fac nimic. Mă uitam ca tâmpa la el şi îl vedeam cum pleacă ţanţoş cu umbrela mea.

Nu era umbrela mea preferată, nu mai plouase în seara aia, nu dădusem mulţi bani pe ea, dar era umbrela mea. Omul ală mi-a furat umbrela în cel mai bizar fel. Îmi doresc ca pe timp de vară, când afară e furtună şi el se apără de ploaie cu umbrela MEA, să îl fulgere cerul şi să-l prăjească.

Îl urăsc. E singurul om de pe lumea asta pe care simt că-l urăsc din tot sufletul.

10 comentarii:

StiuCuvinte spunea...

:))
mie mi se pare tare funny!
a fotografiat umbrela in iarba?
:))

o Alice spunea...

Da, probabil ca vazuta din afara, toata faza pare amuzanta.
Da, a deschis-o, a asezat-o frumos pe iarba si a fotografiat-o. Un artist neinteles, ce sa mai... :))

funky psychologist spunea...

noi sa fim sanatosi. S-o gasi unul care sa-i fure si lui ceva ;)

o Alice spunea...

Sa te auda cineva ;)

shaka spunea...

vaaaaaaaai, alis, ai ramas fara umbrela. ce ooom! ne punem cagulele si mergem sa l batem? il luam si pe mishu pt incurajare :))

o Alice spunea...

Da Zandra! Hai. Cineva trebuie sa-l puna la punt pe nemernicul ala! :))

Centrefold spunea...

primul si al treilea raspuns il face un hot cu constiinta.

al doilea raspuns il face un hot ordinar. Si nesimtit.

o Alice spunea...

@centrefold: Ai foarte mare dreptate. Pentru asta il urasc sincer.

PrIzA spunea...

O sa ti-o aduc inapoi...da momentan...ploua !

o Alice spunea...

Priza optimistul! :))