07 august 2010

Tatăl meu este zugrav

Pe tata îl ştiu de-o viaţă. Tata face case de când îl ştiu. Ba le ridică, ba le împrospătează, ba le colorează, ba le repară, ba le admiră. Vorbeşte despre pereţi, podele, arcade şi tavane. Mama povesteşte tot timpul cum că atunci când erau tineri şi stateau la garsonieră, pereţii aveau câte o culoare în fiecare lună. Oamenii spun despre el că e un priceput.

Tata nu prea desenează. El ia pereţii drept cărţi de colorat, şi se apucă de treabă. De două ori s-a întâmplat să-l văd desenând. Prima oară a fost atunci când eram mică. A făcut cu pensula pe peretele din debara un măgăruş. Îmi plăcea atât de mult, încât nu trecea zi fără să nu deschid uşa de la debara. A doua oară a fost azi. Am ajuns la ţară, iar pe un perete nezugrăvit a desenat o femeie. L-am întrebat cine e şi mi-a răspuns: " E maică-ta. Am desenat-o acum câteva zile. Avea o falcă-n cer şi una-n pământ".

5 comentarii:

Doppelgänger spunea...

Waaaaaaaaaaaaaaa.....@-) 8-> :D

Armonia metalului spunea...

si pielea mi se facu de gaina... si zambetu hop si el cat china! (leta)

Stefan spunea...

tata nu era zugrav si nici cuvinte nu stia sa foloseasca... dar ma impresiona cu un lucru - mainile aspre atunci cand ma mangaia pe cap : ascundeau iubire si putere; in fiecare zi faceam ce faceam si ma bagam sub palma lui; acum palma lui e ghiara, iar palma mea e fina; ce tata sunt si eu cu mana asta fara chix

Johny spunea...

mama canta pe tractor
tata cozonaci ne face
iar noi ne jucam cu spor
cand e pace

o Alice spunea...

Vai de mine, ce frumos! :D Va multumesc, va multumesc!