12 mai 2011

Cu răutăţi în loc de flăcări

Dimineaţa, tramvaiul 36 e plin de dragoni bătrâni, cu cearcăne şi guturai. Azi am călătorit cu 36. Singurul om din tramvai era vatmanul care a dat muzica tare, şi-a tras perdeluţa cât să nu vadă, nici măcar cu coada ochiului, ce se întâmplă în maşinăria pe care o trage după el. Şi m-am trezit eu să urc: Un intrus în cuibul lor de dragoni morocănoşi.
La început au fost mai puţini, dar cu fiecare staţie marcată, urcau grămezi grămăjoare. Duceau cu ei plase murdare, saci cu legume, respirau greu şi se prindeau de bare ca şi cum n-ar mai putea. Dar puteau! Se agitau, tuşeau cu gurile neacoperite de-mi venea să-mi tai nasul, să nu mai am cu ce respira pentru că oricum nu aveam ce respira. Au impresia că aerul care intră o să-i curenteze, sau ceva, pentru că strigau disperaţi spre dragonii de lângă geam: "E curent! E curent!".
Sunt cei mai în putere dragoni pe care i-am văzut, dar se vaită că nu-i aşa. Au nişte frunţi încruntate şi e bine să te dai din calea lor. Nici nu cred ca mi-au observat vizita de preocupaţi ce erau. Au şi ei câteva plăceri în viaţă: să se certe, să te dea la o parte, să ofteze şi să fie prăpăstioşi.
Nu pot să spun că toţi sunt la fel pentru că am văzut eu de câteva ori, pe la case mai mari, dragoni bătrâni care zâmbeau aşa frumos că-ţi venea să-i pui să-ţi povestească despre cât e de frumoasă viaţa, dar nu aveam cum pentru că nu le cunoşteam limba.

4 comentarii:

Pisica movică indignică spunea...

Nu e deloc adevărat! Protestez! Tramvaiul 36 mă duce pe mine la muncă și el nu conține deloc numai dragoni bătrâni, pentru simplul motiv că mai conține și o pisică movică! Sunt indignată! De asemenea, în el se mai află o fată frumoasă cu fustă și păr împletit și un bărbat cu plete. Ei nu sunt dragoni bătrâni! Și circulă cu 36 în fiecare dimineață! Măi!

o Alice spunea...

Pisica Movica, eşti o norocoasă fără măsură! Piaţa Obor adună dragonii şi dacă sunt mulţi, nu se mai vede nici impletitură de păr, nici plete de bărbat, nici măcar pisică colorată! De supărare fac cacofonii!

Pisica movică spunea...

Mâine nu mai circuli cu tramvaiul 36? Să-ți arăt eu minunile sale.

o Alice spunea...

Pisica Movica, au disparut comentariile de la tine. Cred că s-a îmbolnavit blogul elice. :(