08 iunie 2011

Deşteptarea

Acolo unde am fost, iepurii aveau ochii cât nasturii unui palton şi locuiau pe lânga staţii de metrou. Vrăbiile stăteau la bloc şi erau toată ziua plecate de acasă. Am văzut o singură pisică desenată pe o clădire albastră. Adevăratele pisici nu stateau nici măcar la pervazul ferestrei ceea ce mă face să cred că acolo nu ai voie sa fii stăpân de pisică până nu cumperi un fotoliu comod, îmbrăcat în tapiţerie asortată cu personalitatea felinei, pentru bunăstarea şi somnul ei liniştit.
Micul dejun era atât de bun, că-ţi venea să dormi mai repede şi să te trezeşti mai devreme. Am fost aşa de bucuroasă ca am băut două căni de cafea, am mâncat o îngheţată, o tartă mare cu căpşuni şi alte grozăvenii. Un băiat cânta la pian în mijlocul drumului, copacii făceau pe umbrelele iar în catedrală lumea stătea la răcoare cu ochii închişi. Pământul era desenat pe o clădire în mare parte albastră, iar România nu era prezentă. Era şi o stradă umbrită de cea mai mândră armată de castani pe care am întâlnit-o. Mi-am promis că odată o să mă găsească toamna acolo şi o să fie ca niciodată.
M-am simţit excelent, m-am dat în leagăn şi clopotele băteau. Mi-am scos la soare, pentru prima oară în vară, picioarele albe ca păstârnacii şi nu mi-am aranjat deloc părul. Îmi place în vacanţă de nu mai pot!
Azi trebuie să cumpăr un ceaş deşteptător, iar până în august o să mă deştept zi de zi.

4 comentarii:

Raluca spunea...

Hm, Franta? La Paris sint multi iepuri. Dar nu si cladiri albastre...Portugalia?

o Alice spunea...

În Germania. :D

ana pauper spunea...

grozăvenii :D

o Alice spunea...

Fel de fel. :P