25 octombrie 2011

Luna din bucătărie

Părinţii mei au o grădină nouă cu pomi tineri. Au doi trei ani şi nu pot rosti decât un fruct, maximum trei.
Mărul a făcut un măr. L-am împărţit în patru şi ne-am dat cu părerea. Am tras linie, am hotărât că e aromat, gustos şi că are coaja cam tare. Părul nu a zis nimic toamna asta. Nucul şi caisul s-au descurcat mai bine, dar tot timizi şi rezervaţi.
Gutuiul a făcut şi el o gutuie. E sănătoasă tun, galbenă de mândrie şi potrivită ca mărime. Mama a rupt-o aşa cu codiţă şi frunză ca să fie la fel de frumoasă ca în pozele din Abecedar. E de câteva zile în casă şi nu se îndură unul s-o mănânce. Trebuie să facem din nou reuniunea de familie pentru degustare. Până una alta stă mândră între mere ca luna între stele.

7 comentarii:

Anonim spunea...

I do not even understand how I arrived up here, yet I reckon this report is eminent.I don't understand your past yet beyond doubt you're gonna be a famed writer if you aren't by now Regards !

In conclusion , give permission me thank you for your understanding with my English as (I'm sure you have figured this by now,), English is not my initial tongue consequently I am utilizing Google Translate to shape out how to put in writing what I really plan to write down .

ana pauper spunea...

woow, ce fucte autentice! să le mănînci și online, nu alta :)

o Alice spunea...

Da, tabloul clasic din sufragerie. :D A fost o gutuie înecăcioasă dar bună!

Malina. spunea...

Imi amintesc cand eram micuta, mama lua gutui de la bunica si le aseza sus pe mobila 'sa se mai coaca' inainte sa le faca gem. De mirosul acela de gutui mi-a adus aminte postul tau. Si m-a facut sa mi fie dor de merii si gutuii si ciresii mei de acasa.

o Alice spunea...

:) Da, şi mama făcea la fel. Tata tăia gutuia felii şi le punea pe plită la copt. Mirosea toată casa iar gutuia nu mai era deloc înecăcioasă.

adina uzunu spunea...

bună, alice! am citit un post de-al tău în revista elle pe care nu o mai citisem de mult. de fapt, cred că nu mai citisem de mult timp o revistă :) m-am bucurat foarte mult de existenţa acestui blog atât de prietenos şi de frumos scris!

o Alice spunea...

Mulţumesc mult, Adina! Şi eu mă bucur mult că a apărut acolo şi acum mă bucur şi mai mult că primesc veşti de la oameni ca tine. Înseamnă că a ajuns acolo unde trebuie! :)