11 decembrie 2009

Cum e când te întorci

Mâine mă întorc acasă. De mult n-am mai lipsit așa mult timp. Mă simt oarecum emoționată. Încerc să-mi amintesc de lucrurile din camera mea, de ce mi-ar fi sau nu mi-ar fi dor și de obiceiurile pe care le am atunci când sunt acasă.

În vacanțele de vară, ai mei mă uitau câte o lună la bunica. Reușeam să uit cum arată casa, cum gătește mama sau cum miros așternuturile. Atunci când mă întorceam mi se părea casa goală. Vorbeam și îmi auzeam ecoul. Trebuia să mă spăl în cada mea, să dorm în patul meu și să mă trezesc în camera mea ca să pot înțelege că am revenit acasă.

Atunci când merg la mare, îmi dau seama cât de mult m-am bronzat abia atunci când stau în fața oglinzii de acasă. Tot în fața oglinzii de acasă văd sprâncenele nepensate și punctele negre de pe nas.

De fiecare dată când mă întorc acasă după mult timp, oricât de curate ar fi hainele pe care le port, în momentul în care intru pe ușă mă simt îmbâcsită, jegoasă și străină. Nu mai miros a mine când lipsesc mult de acasă.

Așadar, mâine seară o sa-mi recuperez mirosul, rutina, trezitul în zori, mâncatul la oră fixă , tenul curat și tot ce mai e pe acasă. Am stat mult plecată, dar nu atât cât să-mi fie prea dor.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Cu pozele cum stai ?:D

o Alice spunea...

Pai, pai pai, eu cam prost pentru ca nu mai am aparat. :P
Spoe in schimb sta foarte bine la capitolul asta :D

Mihai spunea...

Nu prea mai simt emoţia revenirii acasă. Doar emoţia revederii unor oameni. E un pic trist.

day-dreamer spunea...

Ah, ce înseamnă să vizitezi locuri virtuale din alte părţi decât cum erai obişnuit anterior. Ca dovadă comentariul lui "Mihai". Al meu. Blushing :)

iulia spunea...

bine ai revenit :) ma regasesc in cuvintele tale, mai ales treaba cu venitul de la mare :D