24 ianuarie 2010

Pentru ca nu se mai poate

Aş vrea soare şi mare în loc de ger şi calorifer. Aş da un ceai cald pe o cană imensă, plină cu limonadă rece. Aş prefera ca mâinile mele reci şi albe să fie calde şi arse de soare. Aş da zăpada din parcuri pe iarbă verde, proaspăt tunsă. Aş da la schimb toţi oamenii de zăpadă, pe oameni care poartă tricouri, fuste, rochiţe, pantaloni subţiri şi comozi, pălării de soare şi evantaie. Aş vrea sandale în loc de bocanci. Aş da orice să plec de la serviciu pe lumină. Aş vrea să pot schimba copacii ăştia slăbănogi şi trişti, în copaci verzi, plini, ce ţin sub ei locuri umbroase. Aş da o portocală pe o piersica tare şi gustoasă. Vreau să mă bucur de vânt şi să mănânc îngheţată. Vreau să ţin ciocolata la frigider. Vreau să mă plimb cu bicicleta. Îmi doresc să fie vară şi să am nevoie de răcoare.

Ca să pot avea toate astea, temperatura ar trebui să crească cu aproximativ 45 de grade.

3 comentarii:

day-dreamer spunea...

Cred că mai avem de răbdat o vreme. Pare departe iarba verde sub marea de alb. Şi totuşi, e bine şi-n iarnă...

Nicoleta Popescu - Leta spunea...

alice mai tii minte cand am iesit de la munca, pe lumina, cu copacii vii, dupa o pauza in care am fost sa luam inghetata si am iesit din firma si ne-am orprit si l-ai sunat pe spoe sa-l intrebi daca el a observat cat de cald e afara? DOAMNE ce cald era!!!!!! deci!!! eu n-as da bocancii si zapada pe canicula aia. :D

o Alice spunea...

Hai ma Leato! Era cald, n-am ce spune. Dar nu te gandi la momentul ala! Acum, in momentul asta, vara e frumoasa si iarna e urata!