12 iulie 2010

S-a zis cu debusolarea

Când mergi pe stradă şi vrei să nu te mai gândeşti la lucrurile la care te gândeşti şi mai mult atunci când nu vrei să te mai gândeşti la ele, trebuie doar să fii atent la tot ce trece pe lângă tine. Aşa am facut! Am văzut multe şi am observat destule.

Cel mai tare m-a impresionat o doamnă care împingea un cărucior de bebe. În căruciorul ei era un alt cărucior de bebe, doar că de jucărie. În căruciorul de bebe stătea ţeapăn un bebe, tot de jucărie. În schimb, nici un copil real în jur! Când mă gândesc la imaginea asta, nu mă mai simt deloc specială pentru faptul că am mers sub umbrelă alături de o pâine.

Dar mă simt specială pentru că la mine pe birou a apărut din senin o busolă. E o busolă breloc. Scrie pe ea că e rezistentă la apă. Mă linişteşte gândul că o să fie aproape imposibil să mă rătăcesc până şi în cel mai lăbărţat şi mai adânc ocean. Totul e în regulă. O să mă folosesc de ea în orice situaţie. De azi înainte o să fiu propriul meu indicator. "Alice, fă prima spre est şi ocoleşte prosteala asta de oftat! Mergi usor spre vest şi vezi că te aşteaptă acolo câteva motive de bucurie. Alice, arată-le gândurilor care nu ţi se potrivesc drumul spre sud! Ţine-o drept spre nord, pentru că întotdeauna e bine să urci! "

Ieri eram debusolată. Acum ştiu că nordul e nord, sudul sud, vestul vest si estul răsărit.

3 comentarii:

Anonim spunea...

http://farm5.static.flickr.com/4059/4405456618_66697efc43_o.jpg

o Alice spunea...

Mersi Anonim dragut! :)

Zimescu D. spunea...

O busolă este esențială în kitul de supraviețuire al omului, ce vrea să reușească în jungla urbană ce ne înconjoară. Deci, bună investiție.;)