31 mai 2011

Cu poftă şi rime presărate

Când mi-e poftă aş mânca ciocolată, îngheţată verde cu fistic. Bomboane tăvălite prin cacao şi caramele cu cremă acrişoară la mijloc. Un mango mare, copt şi o banană tăiată felii feliuţe şi pusă alături de o cremă de cicolată într-o clătită caldă, pătată şi frumos aşezată pe o farfurie ornată cu îngheţaţă asortată.
Un chec făcut cu ouă de ţară şi un pahar cu lapte rece de la frigiderul plin cu cele mai alese bucate. Mă gândesc la tarte colorate cu fructe decorate. Boabe de struguri zomoşi şi felii de mandarine pe tot felul de tartine. Un bol plin ochi cu căpşuni proaspăt spălate şi două trei linguri de miere peste ele ca să îndulcesc un pic plăcerea.
Ce grea e durerea când n-ai nimic din ce-ţi doreşti la îndemână. Puţină smântână pe un papanaş aproape golaş doar pe o parte învelit cu dulceaţă de cireşe amere. Mă doare! Un pic de sare se pune în orice prăjitură şi în orice plăcintă cu mere şi scorţişoară cu miros de-odinioară. Îmi vine apă-n gură şi aş vrea un gem de prună într-un cornuleţ fraged, abia scos din cuptor. O să mor aşa că mă opresc.
Încă una şi o tulesc. Atenţie mare: jumătate de pepene galben umplut cu îngheţaţă şi fructe de tot felul, plus un strat de frişcă făcută în casă de o pricepută bucătăreasă.

2 comentarii:

Danndelionn spunea...

DA! mie acum mi s-a facut pofta de pepene galben cu lichior de ciocolata

o Alice spunea...

Mmmmm, ameţitor! ;))