24 mai 2011

În general, curăţenie generală

Titel, un păianjen care îşi face din fiecare colţ pe care îl găseşte o nouă casă, a intrat în cartea recordurilor ca cel mai mare gospodar pentru că reuşeşte să întreţină, în acelaşi timp, un număr mare de case. Umblă ca un bezmetic, duce în spinare un ghiozdan plin cu soluţii, într-o mână o cârpă cu care lustruieşte până şi cel mai subţire fir de pânză şi în cealaltă o sticlă cu apă, pentru că în ciuda faptului că nu-şi mai vede capul de atâta muncă, nu uită niciodată să se hidrateze. Cu picioarele care îi rămân libere rupe câte două perechi de încălţări pe săptămână de la atâta alergătură.
Pâna acum, Titel a avut cinci neveste care l-au părăsit, cu părere de rău, pe motiv că nu pot ţine ritmul şi că şmotruitul nu este cel mai important lucru în viaţă lor. Prima soţie, cea mai cochetă, spunea că s-a săturat să-şi care tot timpul fardurile când la o casă, când la alta. A doua avea probleme cu somnul pentru că atunci când se obişnuia să doarmă într-un pat, se mutau în altul cu lenjerie nouă, dintr-o altă casă, proaspăt curăţată. A treia avea insomnii şi nu putea să schimbe o vorbă cu el pe timp de noapte pentru că adormea imediat, iar a patra voia să-l ajute, dar păianjenul o certa tot timpul că nu face treabă bună. A cincea l-a lăsat pentru că Titel avea un uşor strabism la doi din cei patru ochi cu care o privea rareori.
Titel nu a suferit niciodată pentru că, stim cu toţii, atunci când faci curăţenie uiţi de drama iubirilor neîmpărtăşite.

Niciun comentariu: